Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je vaak voorkomende vragen over verpanden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op! Bellen kan ook direct
naar: 020 – 224 66 24

Wat is verpanden?

“iets verkopen met de bedoeling het later weer terug te kopen”

Verpanden is het tijdelijk inruilen van een product (in ons geval een voertuig met een kenteken) voor direct geld. Dit product geef je dan in bewaring bij het pandhuis. Dat betekent dat er niets mee gebeurt totdat jij het product weer kunt terugkopen voor het bedrag dat je ervoor gekregen hebt plus bijkomende kosten zoals opslagkosten of stallingskosten, of een rente percentage.

Wat is de lommerd?

Misschien heb je ook weleens gehoord van de lommerd. Dit is een ander woord voor pandhuis en betekent dus hetzelfde. Ging je naar de lommerd om goederen te verpanden dan kreeg je als bewijs een lommerdbriefje mee. Hierop stond dan het bedrag en de rente waarvoor je het voorwerp dat je verpand had weer op kon halen.

Wat kan ik verpanden?

Bij kentekenverpanden.nl kan je feitelijk alle type voertuigen waar je een kentekenbewijs op jouw naam van hebt verpanden. Dit kan zijn; een auto, motor, bromfiets, caravan, camper, bus, vrachtwagen, quad, scooter, of zelf een boot.

Wat gebeurt er als ik na het verpanden niet kan terugbetalen?

Als je niet in staat bent om het bedrag dat je gekregen hebt terug te betalen binnen een afgesproken periode, dan zal het pandhuis de nieuwe eigenaar worden van het voertuig dat je in onderpand hebt gegeven.

Wat is het voordeel van voertuig verpanden met andere producten?

Een van de voordelen van het verpanden van een voertuig is dat je er in vergelijking met het verpanden van sieraden een veel groter bedrag voor uitgekeerd krijgt. Tevens kun je bij ons terecht als je een al dan niet terechte BKR-notering hebt.

Waar kan ik mijn voertuig verpanden?

Inname locatie kentekenverpanden.nl
Kentekenverpanden.nl
Bakkenzuigerstraat 2
1333 HA Almere

Telefoon: 020 – 224 66 24